30 експерти гарантират високото ниво на занаятчиите в проектите на фондация „Микеланджело“

Публикувана на 22.10.2021 в 13:35

Културният съвет на Международната фондация „Микеланджело“ се състои от 30 души – директори или представители на институции от цяла Европа. Българският представител в този важен орган е проф. д-р Светла Димитрова, директор на музей „Етър“.

https://www.michelangelofoundation.org/en/cultural-council#testimonies

Всеки от членовете е част от международната мрежа, създадена и насърчавана от Фондация „Микеланджело“. Културният съвет заседава поне веднъж годишно, за да сподели идеи и стратегии. Съветът наблюдава качеството на занаятчиите, избрани за проектите на Фондацията, и гарантира, че те отговарят на единадесетте критерия за високи постижения, определени от The Touch’s Master, които служат като план за дейността на фондация Микеланджело.

Музей „Етър“ е посланик на България във фондацията!

Един от ангажиментите на членовете на Културния съвет е да откриват и препоръчват майстори занаятчии от своите страни. Ако бъдат одобрени, те биват включени в престижното дигитално издание Homo Faber Guide. Това дигитално издание представя 26 страни, над 800 майстори, ателиета и манифактурни производства, 300 галерии, магазини и музеи, 350 преживявания. 

Как е представена България в Homo Faber Guide?

Сподели в

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *