Марияна Георгиева печели августовското издание на играта „Музейни загадки“

Публикувана на 24.08.2021 в 11:47

Марияна Светославова Георгиева (във Фейсбук Мари Яна) печели наградата на музей „Етър“ за участието си в рубриката „Музейни загадки“. В последното издание се включиха 21 души, повечето от които дадоха верен отговор – че става въпрос за дивит.

Дивитът  е специална, най-често метална, продълговата кутийка с две отделни споени хранилища. Едното за мастило, другото за пера за писане. В миналото по-заможните или образовани хора носят дивит, втъкнат във вълнения пояс – символ и признак за образованост. Освен практически функции, дивитът се приема и като предмет на лукс и богатство. Някои образци са изработени изящно и стилно.

Според регламента на играта „Музейни загадки“ победителят получава право на едно безплатно семейно посещение в музея в удобно за него време, но в рамките на настоящата година. По желание има право и на участие в семейна игра. Марияна Георгиева може да се свърже с екипа, като напише съобщение в страницата на музея във Фейсбук. Тя също ще бъде уведомена чрез лично съобщение за наградата, която получава.

По темата:

Разгадайте новата музейна загадка!

Валентина Стоянова печели наградата на музей „Етър“ за участието си в рубриката „Музейни загадки“

Петя Георгиева е победител в рубриката „Музейни загадки“

Сподели в

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *