Започна образователната програма „В света на старопланинската архитектура“

Публикувана на 11.08.2023 в 15:29

В музей „Етър“ започна осмото издание на образователната програма „В света на старопланинската архитектура“. „Нов живот за старата къща“ е темата през 2023 година. Директорът проф. д-р Светла Димитрова откри събитието и пожела на участниците през следващите два дни да усвоят нови умения, да усъвършенстват вече придобитите, а преживяванията да ги провокират да се завръщат отново в музея.

Цвети Кривошиева, представител на „Мещра – традиционни знания и занаяти“ – организацията, която съвместно с музей „Етър“ организира събитието, сподели удовлетворението си от факта, че в програмата се включват нови участници, а много от вече преминалите обучение се завръщат.

Образователната програма „В света на старопланинската архитектура“ се осъществява с подкрепата на фирмите „Рьофикс“ и „Мултиимпекс“.

Дългогодишният участник в програмата Велизар Блъсков получи документ – Уверително за калфа, подписано от проф. Светла Димитрова и майстор Христо Тоцев.

Велизар Блъсков се е усъвършенствал в направата на суха каменна зидария и от тази година е сред официалните обучители в образователната програма „В света на старопланинската архитектура“ по лично предложение на майстор Христо Тоцев.

Повече за събитието

Повече за спонсора Мултиимпекс

Повече за спонсора Рьофикс

Сподели в

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *