Музей означава Храм на Музите. Честит празник, колеги!

Публикувана на 18.05.2023 в 09:05

Скъпи колеги,

С настъпването на пролетта за пореден път ще честваме Международния ден на музеите, изправени пред стари и нови предизвикателства. Нека в празничния ден да забравим за проблемите, с които се сблъскваме ежедневно, и да сме горди, че поне веднъж в годината значимостта на нашия труд в полза на обществото се отбелязва подобаващо. Ваша е заслугата за опазването на културното наследство и на историческата памет, които създават усещането за приемственост и увереност на хората в силата на земята, на която живеят. Благодарение на Вас, богатото културното наследство на България се превръща в основно средство за културна и образователна комуникация, достойно се вписва в общия европейски културен обмен и се утвърждава като формиращ ценностна система фактор във възпитанието на бъдещите поколения.

Тазгодишният фокус на ИКОМ върху темата „Музеите, устойчивост и благосъстояние“, подчертава жизненоважната роля на музеите за насърчаване на устойчивото развитие и повишаване на благоденствието на обществото, което е немислимо без духовността!

Нека си пожелаем за празника енергия, професионализъм, вдъхновение и оптимизъм, за да не губим кураж да отстояваме и постигнем целите по пътя, който всички ние сме избрали не заради материалните облаги, а с любов и отдаденост на професията. И не забравяйте, че Музей означава Храм на Музите!

Честит празник!

проф. Д-р Светла Димитрова,

Председател на Българския национален комитет на ИКОМ,

Директор на музей „Етър“

Сподели в

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *