Събития, провеждани в музей „Етър“, са достойни да представят България пред света

Публикувана на 24.11.2022 в 12:01

Първата българска медия и единственият у нас етнографски музей на открито подписаха Меморандум за сътрудничество

„Това е още една стъпка към изпълняване задълженията на БТА да събира информация и да популяризира националните традиции и културата на България“, с тези думи генералният директор на БТА Кирил Вълчев подписа Меморандум за сътрудничество с Регионален етнографски музей на открито „Етър“. Той заяви, че музеят е ярък пример за опазване и популяризиране на българските традиции.

Музей „Етър“ поема ангажимент да предоставя всяка седмица информационни материали – текстове, снимки, видео, за събитията, които провежда.

Една част от тези събития са достойни да представят страната по света, убеден е Кирил Вълчев. Той поясни, че това ще става, благодарение на английската емисия на БТА. Меморандумът предвижда музей „Етър“ също да популяризира Агенцията в своите материали.

Кирил Вълчев заяви, че предстоящата 60-годишнина на музея, която се навършва през 2024, ще бъде съвместно отбелязана от двете институции.

От страна на „Етър“ Меморандумът беше подписан от директора проф. Светла Димитрова. Тя припомни, че генералният директор на БТА Кирил Вълчев дълги години работи за музейната общност през периода на своето членство в Българския комитет на ИКОМ, чиито настоящ председател е тя.

„Сключването на Меморандум с най-авторитетната българска медия е признание за нас и работата ни“, каза проф. Димитрова след като постави подписа си под документа за сътрудничество между двете институции.

Сподели в

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *