Майстори със златни ръце гостуват в музей „Етър“ на 14 и 15 август

Публикувана на 11.08.2021 в 14:56

Елена Дигбоюшка рисува икони и ще представи майсторството си в музей „Етър“ на 14 и 15 август, по време на поредното издание на събитието „Добра среща, добри наплати“. Талантът на Елена Дигбоюшка бе оценен по време на Майсторската надпревара на Международния панаир на традиционните занаяти в музей „Етър“ през 2017 година. Тя стана носител на специалната награда на Община Габрово.

На 14 и 15 август посетителите на музей „Етър“ могат да се запознаят с Елена Дигбоюшка, да видят нейните икони и при желание да си закупят от тях.

На същото събитие, Станимир Манойлов ще се представи с миниатюрна дърворезба. Майсторът от Сливен е познат на публиката в музея, тъй като през годините участва в различни инициатива.

РЕМО „Етър“

На 18 септември 2020 година, в Кьорпеевата къща в Котел, е открита неговата първа самостоятелна изложба – „62 години по-късно“.

Станимир Манойлов, личен архив

Станимир Манойлов има златни ръце и деликатен усет към дървото. В това са убедени от Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев“. Документират отношението си към майстора на миниатюрна дърворезба в посвещение към книгата, издадена за 50-годишнината на учебното заведение.

Станимир Манойлов, личен архив
Сподели в

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *