Нека видим България през детските очи!

Публикувана на 03.06.2021 в 09:06

В събота, 5 юни, от 11:30 часа в музей „Етър“ започва третото издание на Международния фолклорен фестивал „Традиции, багри, красота през очите на нашите деца“, реализиран от Детско градина „Мики Маус“ в Габрово с финансовата подкрепа на подкрепа на Обществен дарителски фонд – Габрово и Фондация „Америка за България“. Пратньори на инициативата са музей „Етър“ и сдружение ИМКА.

Реализацията на третия фестивал „Традиции, багри, красота през очите на нашите деца“ се осъществява паралелно с празненствата, посветени на 46-та годишнина от създаването на детската градина.

За участие в конкурса за детска рисунка на тема ,,Традиции, багри, красота в орнаментиката и украсата на българската керамика“ бяха изпратени 483 рисунки на деца от детски градини в страната и чужбина. Тричленно жури определи кои творби ще бъдат наградени и ще експонирани в музей „Етър“.

В категория ,,Народни танци“ участие заявиха 8 състава. Жури от изтъкнати хореографи от страната ще оценява техните изпълнения в РЕМО „Етър“.

В педагогически форум ,,Традиции и настояще“ с доклади и споделяне на добри педагогически практики ще се включат 16 педагози, като двама от тях са от Испания. Докладите ще се презентират в училището в музея.

Онлайн беседа на ученици от Истанбул изнесе Елена Минковска

В ателие на открито ,,Грънчарство“ – демонстрация и практики за изработка и украса на керамични изделия, ще участват 25 деца.

Световен ден на плетенето на открито и други събития в музей „Етър“ през юни

Традиции ,багри , красота през очите на нашите деца

Сподели в

One reply on “Нека видим България през детските очи!”

Занимавам се с фолклор и етнография/етнология/. Работя в момента с малки деца в детска градина в София. Занимава ме проблематиката на влиянието на фолклорното изкуство в детското творчество и развитие. Бих искала да получавам информация за вашите прояви и евентуално да участвам , а защо не и с децата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *