78 деца на виртуална разходка в музей „Етър“

Публикувана на 29.03.2021 в 12:05

78 деца на възраст от 5 до 7 години от габровската детска градина „Младост“ направиха виртуално посещение в музей „Етър“. Аниматорът Елена Минковска представи на малчуганите работилниците, одаите на горните етажи от къщите и чаршията.

„Времето ни налага търсенето и намирането на иновативни подходи, радваме се че имаме възможност да работим във взаимодействие с уникалния музей на открито въпреки ограниченията на ситуацията“, споделиха от детската градина.

Запознаването с музей „Етър“ е част от дейностите, които детското заведение реализира в електронна среда по Национална програма „Успяваме заедно“.

ДГ „Младост“ работи със собствена Авторска програма по гражданско, здравно, екологично и интеркултурно образование „Аз и Габрово“,чрез която децата се запознават с историята, настоящето и бъдещето на Габрово. Инициативата се осъществява в близки взаимодействия с културни, образователни институции и семейната общност.

На сайта на градината вече може да се види изложбата „Занаятите в моя роден град“, в чиято подготовка децата имат активна роля.

Българчета, живеещи в Неапол, на виртуална разходка в „Етър“

Българчета, живеещи в Северна Ирландия, направиха виртуално посещение на музей „Етър”

Сподели в

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *