Неповторимите мигове на Мария Петрова в музей „Етър“

Публикувана на 26.03.2021 в 09:40

Чисто, приветливо и добре поддържано място е музей „Етър“. Това е факт, благодарение на служители като Мария Иванова Петрова.

Нашата работа е всекидневна и понякога доста изморителна, но когато видя усмихнатите лица на хората, докато се разхождат в музей „Етър“, чувството е прекрасно.

Светът е толкова цветен, пъстър и красив. Най-мил спомен в мен оставят чужденците, които съм срещнала на чаршията, докато изпълнявам професионалните си задължения. Един поздрав, едно кимане с глава, една блага усмивка са толкова ценни.

Еньовден е един от любимите празници на Мария Петрова

Мария Петрова разкрива част от богатия си на преживявания свят, изпълнен с приятни спомени от миналото, оптимизъм в настоящето и вяра в бъдеще с възможности.

„Отдадена на работата си, работя в музей „Етър“ вече цели 11 години. Моят професионален път като част от екипа на музея започна през 2010 година. По стечение на обстоятелствата, случайно или не, търсейки нова работа съдбата ме отведе в „Етър“. Благодарение на дадената ми възможност да се присъединя към екипа на музея, аз започнах своя път като работник на паркинга. След това дълги години съм част от екипа на хотела към РЕМО „Етър“ и работя като „камериерка“.

От една година съм част от хигиенистките в музея. Като част от отдел „Техническа служба“ ние се грижим за чистотата в музея и цялостната поддръжка на хигиената в сградния фонд.

Още си спомням първият път когато посетих „Етър“. Родителите ми ме заведоха още като малка и единственото, с което свързвах музея тогава беше петленцето, което ми купиха от шекерджийската работилница. След това бях ученичка в бившето училище в кв. Етъра. Много обичах в голямото междучасие да отида до музея и да си купя петле. Пазя хубави спомени в сърцето си от тези моменти.

Музей „Етър“ помогна за моето развитие, като ми даде възможност да бъда част от обучение за допълнителна квалификация по професията през 2014 година. Докато бях камериерка в хотела се включих в обучение по проект „Нова възможност за моето бъдеще“. Успешно положих изпити по теория и практика и придобих „Сертификат за професионална квалификация“ по част от професията със специалност „Хотелиерство с квалификация: Камериер“.

Нашата работа е всекидневна и понякога доста изморителна, но когато видя усмихнатите лица на хората докато се разхождат по чаршията в музей „Етър“, чувството е прекрасно.

Мария и Еньовденския венец

Обичам срещите с различни хора всеки ден – с посетители от цял свят и от различни нации. Светът е толкова цветен, пъстър и красив. Най-мил спомен в мен оставят чужденците, които съм срещнала на чаршията, докато изпълнявам професионалните си задължения. Един поздрав, едно кимане с глава, една блага усмивка са толкова ценни.

С течение на времето си даваш сметка, че всъщност най-хубавото време от живота ти е била срещата с хората и моментите, в който  си срещнал тяхното „благодаря“. Това е оценка за твоя труд и стимул за усърдната ти работа. Точно този миг е неповторим.“

Сподели в

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *