Доц. д-р Соня Алексиева е отличена за приноса си в развитието на туристическия PR

Публикувана на 19.03.2021 в 16:02

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) връчи за 25-ти път своите Годишни награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта. Церемонията се състоя на 18 март в Гранд Хотел Милениум София. 

Специална грамота за приноса си към развитие на професионалната организация и Годишните награди получи

доц. д-р Соня Алексиева – за цялостен принос за развитието на туристическия PR.

Доц. д-р Алексиева е член на Оперативното бюро на Международния панаир на традиционните занаяти – емблематично за музей „Етър“ събитие. Тя е автор на книгата „Човекът, който създаде „Етъра“. Книга за Лазар Донков“.

Доц. Д-р Соня Алексиева е завършила Факултета по журналистика и масова комуникация в СУ „Св. Климент Охридски” – специалност „Журналистика”. Преподавател в департамент „Администрация и управление” на Нов български университет. Има дългогодишен опит като PR експерт, с тясна специализация – PR в туризма. Участвала е в редица чуждестранни и български комуникационни проекти, както и в много български кампании, свързани с изграждането на стратегии, бранд и визия на туризма в България.

Член е на Международната  асоциация по пъблик рилейшънс (IPRA); Международната  организация на  журналистите и писателите по туризма (FIJET); Международната федерация на журналистите (IFJ); Българската асоциация по маркетинг (БАМ); Управителния съвет на Асоциацията на имиджмейкърите и специалистите по връзки с обществеността „Имагинес”. Първият носител е на новоучредената награда „Личност с принос за развитието на културния туризъм в България”, присъждана за персонални заслуги за опазването на културното наследство, неговото популяризиране и представяне, връчена на седмото Международно  изложение  „Културен туризъм 2010” – Велико Търново.

БХРА връчи годишните си награди за 25-ти път

Сподели в

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *