Българчета, живеещи в Неапол, на виртуална разходка в музей „Етър“

Публикувана на 21.12.2020 в 13:03

Български деца, които живеят в Неапол със семействата си, направиха виртуално посещение на музей „Етър“. На 20 декември, малко преди да посрещнат Дядо Коледа и да излязат във ваканция, те влязоха на територията на единствения по рода си музей в България, успяха да видят голяма част от обектите – водни съоръжения, възрожденски къщи, Занаятчийска чаршия. Екскурзовод на малките българчета беше Елена Минковска, която много пъти вече използва възможностите на интернет, за да разказва и показва на деца, живеещи на хиляди километри от родината си за съхраненото в „Етър“ минало.

Неделното училище, в което се обучават малките ни сънародници, се нарича „Българче“ и се намира в Неапол. След виртуалната разходка, посланието, публикувано на страницата на училището във Фейсбук, бе емоционално.

„Благодарим на г-жа Елена Минковска за вълнуващата разходка. Беше вълнуващо да се запознаем с начина на живот на нашите баби и дядовци. Благодарим Ви от сърце, г-жо Минковска. Очакваме с нетърпение втората ни среща , когато мине карантината и отворите работилниците си.

Желаем на Вас и колегите Ви здраве и весело посрещане на празниците!“

Българчета, живеещи в Северна Ирландия, направиха виртуално посещение на музей „Етър”

Сподели в

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *